Tisztelt Állattartó!

Szeretettel üdvözlöm weboldalamon!

 

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy valamennyi leendő és meglévő páciensemet minden olyan dologról, eseményről tájékoztatni tudjam, ami fontos az állattartáshoz, és ezen keresztül egy jobb emberi élethez. Filozófiám szerint fontosak az állatok és jó dolog gyógyítani őket, de ugyanilyen fontos az ember. Ezért minden betegre annyi időt kell szánni amennyit igényel. Az állat, annak életmódja, a tartási környezet és körülmények, és a gazdi megismerése, az igények felmérése, a megfelelő tájékoztatás éppúgy a kezeléshez tartozik, mint a szűk értelemben vett gyógyítás és betegségmegelőzés. Ez az egyénre szabott betegellátás alapja.

 

Érdeklődési köröm az "első vonalbeli" ellátás, a háziorvosi szolgáltatás, annak minden szépségével és nehézségével. Természetesen nem lehet minden beavatkozást a tartási helyen elvégezni, de ilyen esetben az elmúlt sok évi tapasztalatom alapján a legjobb specialistáhozldöm a beteget részletes kivizsgálásra, majd a kapott leletek áttekintése után folytatom a kezelést.

 

Ennek megfelelően háznál történő ellátást vállalok.

 

Főbb szakterületeim a belgyógyászat, laboratóriumi diagnosztika, ultrahang diagnosztika, fertőző betegségek, lágylézer gyógyászat, házinyúl betegségei. Ezen kívül természetesen védőoltásokat, külső és belső parazita elleni kezeléseket, mikrochip beültetést, útlevél kiállítást is vállalok, illetve ha igényli, akár szaktanácsadást is.

 

Szakmai önéletrajzom főbb állomásai:

 

1999-ben végeztem az Állatorvos-tudományi Egyetemen summa cum laude diplomával. Akkoriban kezdett érdekelni a kisállat belgyógyászat és az ultrahang diagnosztika, ezért gyakornoki évem első felét a Belgyógyászati Tanszék és Klinika kórházában (intenzív betegellátás és fertőző osztály) töltöttem dr. Papp László adjunktus úr (†) mellett. Még a levegőből is a szakmát lehetett beszívni egy nagyszerű belgyógyász oldalán. Utána belekóstoltam kicsit a nagyállat praxisba is.

 

2007-ben állategészségügyi és járványügyi szakállatorvos végzettséget szereztem az Egyetemen. Ezzel megerősítettem egy újabb szakterületen megszerzett tudásom a járványtan, fertőző betegségek elleni védekezés területén. Ez a szakterület egy széles látókört igénylő, összetett és igen érdekes, változatos ismeretanyagot foglal magába.

 

2002-2010. között a Vetlabor Budaörsi Állatorvosi Rendelő és Laboratóriumban (2040 Budaörs, Patkó u. 9.) dolgoztam egy fantasztikus csapatban, szintén egy nagytudású belgyógyász, dr. Szaniszló Ferenc vezetésével, akit a mai napig nagyra tartok. Honlapjuk: www.vetlabor.hu.

 

2000-től hatósági állatorvosként is dolgozom, ennek a területnek valamennyi ágát megismertem. 2010-2011-ben a  Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága élelmiszer-biztonsági igazgatóhelyettes főállatorvosa voltam, majd 2012-ben elvállaltam a  Budai Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal (Érd) vezetését, mint kerületi főállatorvos. Ezután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban országos hatósági rendszerek fejlesztésében vettem részt, valamint a felelős állattartást és az ember-állat kapcsolatát népszerűsítő kampányban (Látótárs projekt) is. Blog: www.szabadagazdi.hu.

 

2013. szeptember 1-től az Óhegyi Állatorvosi rendelő csapatában dolgozom, ez a rendelő adja most a szakmai hátteret a munkámhoz. Ha ultrahangos vizsgálatra, lágyszervi műtétre van szükség, bátran ajánlom kollégáimat is. Honlap: www.ohegyirendelo.hu.

 

2015-ben a lágylézer gyógyászat felé fordult az érdeklődésem, hivatalos alkalmazói oklevelet is szereztem a témában. Ezzel ismét feltárultak egy új, izgalmas és sokat ígérő gyógyítási lehetőség titkai, melyről külön pontban írok bővebben.

 

 

Szintén ettől az évtől egy nagy múltú oltóanyagtermelő cégnél dolgozom klinikusként, ahol baromfi oltóanyagok (ún. biologicumok) kutatás-fejlesztésével foglalkozom.

A Magyar Kisállatgyógyász Állatorvosok Egyesülete (HSAVA) tagja vagyok.
 

Szakmai publikációk

 

  • Az élelmiszerek dioxinszennyezettsége 1. rész. Irodalmi áttekintés. Magyar Állatorvosok Lapja 130. 287-295. (2008)
  • Dioxinok az élelmiszerekben 2. rész. A 2007-es dioxinszennyezettség. Esetismertetés. Magyar Állatorvosok Lapja 130. 374-379. (2008)
  • A szállítás körülményeinek hatása a brojlercsirkék szállítási veszteségére. Magyar Állatorvosok Lapja 130. 391-395. (2008)

 

Oktatási aktivitás

 

Oktatói vénámat az alábbi egyetemeken kamatoztattam különböző témákban:

  • Állatorvostudományi Egyetem, gyakorlatvezető

  • Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, meghívott előadó
  • Budapesti Corvinus Egyetem, gyakorlatvezető

Több éves oktatói munkámat az Állatorvostudományi Egyetem Kari Tanácsa mesteroktatói cím adományozásával ismerte el 2015-ben:

 

 

Ezen kívül több cégnél tarottam előadást, valamint általános- és középiskolákban is tartottam órát, ami szintén sok élménnyel gazdagított.
 

Természet iránti szeretetemet a természetfotózásban juttattam kifejezésre. Kérem látogassa meg természetfotós honlapomat is: www.kopecsnikmiklos.hu.

© A jelen honlapon található valamennyi tartalom és megjelenés, grafikai ábrázolás Kopecsnik Miklós kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. Tilos ezen információk bármely formában vagy módon történő írásbeli engedély nélküli felhasználása.

 

A www.azenallatorvosom.hu a
MegbizhatoOldalak.com által